visserij-header-splash.jpg

visserij-logo.png

Er komt heel wat kijken bij het runnen van een modern visserijbedrijf. JV Visserijconsultant ondersteunt, adviseert en coacht beroepsvissers bij hun bedrijfsvoering. Wij geven heldere adviezen, komen met praktische oplossingen en denken graag met u mee. Betrouwbaarheid en eerlijkheid zijn hierbij belangrijk.

JV Visserijconsultant biedt een totaalpakket, maar is ook voor eenvoudigere zaken in te schakelijken. Wat doen wij zoal?

 • Advies & Coaching
  We geven graag praktische tips om te besparen op de uitgaven en de werkwijze optimaal te houden.
 • Netten & Touwwerk
  We begeleiden in de aanschaf van nieuwe netten & touwen.
 • Scheerborden
  Wij werken samen met het Deense bedrijf Thyborøn Trawldoor.

Ga naar website

raindbownets-header-splash.jpg

Rainbownets

Op zoek naar een ervaren leverancier van netten, touwen, trossen en diverse scheepsbenodigdheden? Rainbownets levert producten van hoge kwaliteit en tegen scherpe prijzen. Door jarenlange ervaring kunnen wij u van passend materiaaladvies en producten op maat voorzien. Wij bieden diverse varianten en merken.

Ons assortiment is groot. Om u zo goed mogelijk te helpen, geven wij graag een advies op maat. Welke producten leveren wij?

 • Touwen en trossen
  Rainbownets verkoopt diverse merken en soorten touwen en trossen.
 • Netten en doeken
  Wij leveren netten en doeken van hoge kwaliteit, voor diverse branches.
 • Sport en recreatie
  Op zoek naar klimnetten, klimtouwen of netbruggen? Ons assortiment is groot!

Ga naar website

SC35 en SC45 over naar Type 11 Scheerborden

De reder wilde graag minder brandstof gaan gebruiken en niet in vangst efficientie verliezen. Gekozen is om met de SC35 eerst een paar maanden te vissen met het Type 11-76 inch scheerbord en de SC45 met het ,,oude ,,type type 2-96 inch . Om goed het brandstof verbruik en de vangst te vergelijken. De resultaten waren goed, na de eerste weken regelmatig contact gehad te hebben met JV Visserijconsultant om de borden te fine tunen. De brandstof besparing was gemiddeld 5 %. en de vangst het zelfde. Zodat de reder beslot om ook de SC45 uit te rusten met type 11-76 inch.
SC45-2.JPGDe reder wilde graag minder brandstof gaan gebruiken en niet in vangst efficientie verliezen. Gekozen is om met de SC35 eerst een paar maanden te vissen met het Type 11-76 inch scheerbord en de SC45 met het ,,oude ,,type type 2-96 inch . Om goed het brandstof verbruik en de vangst te vergelijken. De resultaten waren goed, na de eerste weken regelmatig contact gehad te hebben met JV Visserijconsultant om de borden te fine tunen. De brandstof besparing was gemiddeld 5 %. en de vangst het zelfde. Zodat de reder beslot om ook de SC45 uit te rusten met type 11-76 inch.
 
 

News

12 March 2014
In consultation with JV, Bais, the ship owner of the HD30, chooses the type 11/66inch to save fuel and optimise langoustine fishing in the summer.
12 March 2014
The ship owner wanted to use less fuel without a loss in capture efficiency. In order to compare fuel comsumption and catch, the SC35 fished with the Type 11-76 inch otter board for the first few months and the SC45 fished with the "old" 2-96 inch type. After JV Visserijconsultant had regular contact during the first weeks to fine tune the boards, the results were good. Because the fuel savings was on average 5% and the catch was the same, the ship owner decided to also equip the SC45 with the Type 11-76 inch.