visserij-header-splash.jpg

visserij-logo.png

Er komt heel wat kijken bij het runnen van een modern visserijbedrijf. JV Visserijconsultant ondersteunt, adviseert en coacht beroepsvissers bij hun bedrijfsvoering. Wij geven heldere adviezen, komen met praktische oplossingen en denken graag met u mee. Betrouwbaarheid en eerlijkheid zijn hierbij belangrijk.

JV Visserijconsultant biedt een totaalpakket, maar is ook voor eenvoudigere zaken in te schakelijken. Wat doen wij zoal?

 • Advies & Coaching
  We geven graag praktische tips om te besparen op de uitgaven en de werkwijze optimaal te houden.
 • Netten & Touwwerk
  We begeleiden in de aanschaf van nieuwe netten & touwen.
 • Scheerborden
  Wij werken samen met het Deense bedrijf Thyborøn Trawldoor.

Ga naar website

raindbownets-header-splash.jpg

Rainbownets

Op zoek naar een ervaren leverancier van netten, touwen, trossen en diverse scheepsbenodigdheden? Rainbownets levert producten van hoge kwaliteit en tegen scherpe prijzen. Door jarenlange ervaring kunnen wij u van passend materiaaladvies en producten op maat voorzien. Wij bieden diverse varianten en merken.

Ons assortiment is groot. Om u zo goed mogelijk te helpen, geven wij graag een advies op maat. Welke producten leveren wij?

 • Touwen en trossen
  Rainbownets verkoopt diverse merken en soorten touwen en trossen.
 • Netten en doeken
  Wij leveren netten en doeken van hoge kwaliteit, voor diverse branches.
 • Sport en recreatie
  Op zoek naar klimnetten, klimtouwen of netbruggen? Ons assortiment is groot!

Ga naar website

Jaap Vlaming zet agentschappen Arjaan Willeboordse voort

Jaap Vlaming (TX 48) zet de Nederlandse agentschappen van de Deense bedrijven Thyborøn Skibssmedie (borden), Nordsø Trawl (netten) en Daconet (staandwant en visserijbenodigdheden) van wijlen zijn kameraad Arjaan Willeboordse voort.

Vorige week was Vlaming samen met Cor Willeboordse senior op ‘sollicitatiegesprek’ bij Flemming Ruby en Jan Bungaard in Denemarken. Deze week werden in huize Willeboordse aan de Waddenstraat in Den Oever de puntjes op de i gezet. Het is een stuk stiller in huize Willeboordse op de hoek van de Waddenstraat geworden...

Jaap Vlaming (44) verkocht vorig voorjaar zijn Eurokotter TX 48 naar het Verenigd Koninkrijk. Hij viste toen zelf al anderhalf jaar week-op-week-af met de pulsvisser TX 36. Om gezondheidsredenen stopte hij afgelopen najaar. Een vervangend vaartuig zit nog altijd in de pijplijn, maar tot zijn spijt weet Vlaming dat hij na 27 jaar op zee niet zelf meer zal gaan vissen. Vlaming heeft van het ministerie ontheffing gekregen om de pulsvisserij te beoefenen. Deze moet dan wel in maart operationeel zijn.

Twee dagen na het plotselinge overlijden van Arjaan vorige maand was Vlaming met zijn ouders op condoleancebezoek. Vader Cor Willeboordse (71) bracht het gesprek op de Deense agentschappen, het levenswerk van Arjaan. De week na de crematie belde Jaap op: Ome Cor, ik zou er wel mee door willen gaan ,,Een hele opluchting voor ons. Ik vond het ook klote voor Flemming, die gast heeft onze Arjaan zoveel vertrouwen geschonken. Wij wilden het waardig overdragen, en met Jaap kan dat. Hij komt uit de praktijk, is visser onder de vissers en zelf klant van Flemming geweest’’, vertelt Cor Willeboordse. De loods met opslag blijft om praktische redenen in Den Oever, en Willeboordse zal Vlaming met raad en daad bijstaan.

De Deense agentschappen houden in de praktijk in dat Vlaming contactpersoon is tussen de Nederlandse, Belgische en misschien ook Britse klanten en de bedrijven in Thyborøn en Hvide Sande. Offertes worden in Denemarken gemaakt, maar het voorwerk gebeurt hier. Daarbij is de agent ook vertrouwenspersoon en eerste aanspreekpunt bij problemen om die op te lossen. ,,Ik heb zelf altijd graag in de netten mogen scharrelen’’, zegt Vlaming, die verder gaat onder de naam: Visserijconsultant.nl. Zijn eerste klus als agent betreft onderhoud van de netten voor de UK 210 in Denemarken. Volgende maand wordt Vlaming in Thyborøn een weekje bijgespijkerd.

Arjaan was 23 jaar agent van Skibssmedie van Bungaard, 14 jaar agent van Nordsø Trawl van Flemming en sinds vorig jaar van Daconet uit Hvide Sande. Vader Cor beschouwde zich als ‘handlanger’, deed de dingen die Arjaan echt niet solo zelf kon: aan boord klauteren, foto’s nemen of even een ritje van 900 kilometer naar Denemarken. Het was Arjaan die met veel inzicht en een zelf ontwikkeld simulatieprogramma een enorme klantenkring opbouwde op met name de twinrig- en multirigvloot. Zijn jongste lopende project betreft het opbouwen van een Vlaamse kreeftjesvloot.

Op 3 december overleed Arjaan op de leeftijd van 45 jaar. Zijn hart hield er mee op. Bij een ongeval in 1986 liep de Wieringer visserszoon een dwarslaesie op en belandde hij in een rolstoel. Hij kon alleen zijn hoofd bewegen, maar dat verhinderde hem niet een bewonderenswaardige carrière in de visserijsector op te bouwen, waaronder vertegenwoordiger van diverse Scandinavische bedrijven. ,,Hij bleef op en top visserman. Met veel levenslust. Alleen vanuit de woonkamer. Schippers zagen er soms als een beer tegenop om voor het eerst met vier netten te vissen. Maar dan bleek dat Arjaan het allemaal perfect had uitgerekend en er gelijk optimaal mee gevist kon worden.’’

Nieuws

27 februari 2012
Jaap Vlaming (TX 48) zet de Nederlandse agentschappen van de Deense bedrijven Thyborøn Skibssmedie (borden), Nordsø Trawl (netten) en Daconet (staandwant en visserijbenodigdheden) van wijlen zijn kameraad Arjaan Willeboordse voort.
25 april 2012
JV Visserijconsultant levert vier nieuwe netten voor de trouwe Nordsotrawl klant, WR67 Jaap Blokker. Na jaren succesvol en zeer tevreden gevist met vier kreeften netten van Nordsotrawl heeft de schipper van de WR67 weer gekozen voor Nordsotrawl (Flemming) netten.