visserij-header-splash.jpg

visserij-logo.png

Er komt heel wat kijken bij het runnen van een modern visserijbedrijf. JV Visserijconsultant ondersteunt, adviseert en coacht beroepsvissers bij hun bedrijfsvoering. Wij geven heldere adviezen, komen met praktische oplossingen en denken graag met u mee. Betrouwbaarheid en eerlijkheid zijn hierbij belangrijk.

JV Visserijconsultant biedt een totaalpakket, maar is ook voor eenvoudigere zaken in te schakelijken. Wat doen wij zoal?

 • Advies & Coaching
  We geven graag praktische tips om te besparen op de uitgaven en de werkwijze optimaal te houden.
 • Netten & Touwwerk
  We begeleiden in de aanschaf van nieuwe netten & touwen.
 • Scheerborden
  Wij werken samen met het Deense bedrijf Thyborøn Trawldoor.

Ga naar website

raindbownets-header-splash.jpg

Rainbownets

Op zoek naar een ervaren leverancier van netten, touwen, trossen en diverse scheepsbenodigdheden? Rainbownets levert producten van hoge kwaliteit en tegen scherpe prijzen. Door jarenlange ervaring kunnen wij u van passend materiaaladvies en producten op maat voorzien. Wij bieden diverse varianten en merken.

Ons assortiment is groot. Om u zo goed mogelijk te helpen, geven wij graag een advies op maat. Welke producten leveren wij?

 • Touwen en trossen
  Rainbownets verkoopt diverse merken en soorten touwen en trossen.
 • Netten en doeken
  Wij leveren netten en doeken van hoge kwaliteit, voor diverse branches.
 • Sport en recreatie
  Op zoek naar klimnetten, klimtouwen of netbruggen? Ons assortiment is groot!

Ga naar website

 JV Visserijconsultant: adviseur en leverancier

Jaap Vlaming is de drijvende kracht achter het adviesbureau voor beroepsvissers, JV Visserijconsultant.  Daarnaast levert hij wereldwijd kettingen, touwen, netten en scheerborden aan bedrijven zoals het uwe: schepen die vissen op soorten als tong, schol, makreel en haring.

Vlaming startte het bedrijf nadat hij jarenlang eigenaar was van de Texelse viskotter TX48. Steeds vaker vroegen u en collega-vissers hem om advies of om 'eens mee te kijken'. Daarom besloot hij er zijn werk van te maken. Sinds een aantal jaren is hij adviseur/en vertrouwenspersoon voor beroepsvissers. JV Visserijconsultant staat klaar voor de semi-pelagische en pelagische vissers.

Netten, Dyneema touwen en scheerborden

JV Visserijconsultant is leverancier van de belangrijkste producten die u als kottervisser nodig heeft om zo goed en efficiënt mogelijk te vissen. Wij leveren u uit voorraad touwen van het merk Dyneema en netten. Ook adviseren wij over scheerborden en toebehoren aan kottervissers en verzorgen wij de bestelling bij de Deense fabrikanten Thyborøn Trawldoor (scheerborden) en Nordsø Trawl (netten). Wij zijn uw aanspreekpunt en zorgen voor vlekkeloze communicatie en een zo scherp mogelijke prijs.

Praktische adviezen en goede producten  

U helpen met uw visserijbedrijf betekent: ter plekke naar de situatie gaan kijken en de handen uit de mouwen steken. U houdt immers niet van overbodige opsmuk en weet dat een advies vanuit een kantoor niet werkt. Jaap Vlaming van JV Visserijconsultant weet hoe het is om een vissersbedrijf te leiden en welke keuzes u moet maken om gezond te blijven. Jaap Vlaming geeft eerlijke adviezen over de materiaalkeuze, de technieken waarmee u vist en hoe u materialen op elkaar kunt afstemmen.

Wilt u weten hoe u zo goed mogelijk afspraken kunt maken met uw bemanning aan boord? Dan kan ik u ook helpen. Wij hebben de afgelopen 20 jaar alle ontwikkelingen in de visserij meegemaakt. Wij weten hoe het is om kok te zijn, in de rol van schipper op zee te zitten,  opstapper te zijn, leiding te geven, netten te ontwerpen en repareren. Ook hebben wij verstand van ingrijpende verbouwingen op kotters. Ons bedrijf bestaat uit eerlijke, echte vissermannen die met u meedenken. 

Meer weten? Lees alles over de werkervaring van bedrijfseigenaar Jaap Vlaming.

Nieuws

27 februari 2012
Jaap Vlaming (TX 48) zet de Nederlandse agentschappen van de Deense bedrijven Thyborøn Skibssmedie (borden), Nordsø Trawl (netten) en Daconet (staandwant en visserijbenodigdheden) van wijlen zijn kameraad Arjaan Willeboordse voort.
25 april 2012
JV Visserijconsultant levert vier nieuwe netten voor de trouwe Nordsotrawl klant, WR67 Jaap Blokker. Na jaren succesvol en zeer tevreden gevist met vier kreeften netten van Nordsotrawl heeft de schipper van de WR67 weer gekozen voor Nordsotrawl (Flemming) netten.