visserij-header-splash.jpg

visserij-logo.png

Er komt heel wat kijken bij het runnen van een modern visserijbedrijf. JV Visserijconsultant ondersteunt, adviseert en coacht beroepsvissers bij hun bedrijfsvoering. Wij geven heldere adviezen, komen met praktische oplossingen en denken graag met u mee. Betrouwbaarheid en eerlijkheid zijn hierbij belangrijk.

JV Visserijconsultant biedt een totaalpakket, maar is ook voor eenvoudigere zaken in te schakelijken. Wat doen wij zoal?

 • Advies & Coaching
  We geven graag praktische tips om te besparen op de uitgaven en de werkwijze optimaal te houden.
 • Netten & Touwwerk
  We begeleiden in de aanschaf van nieuwe netten & touwen.
 • Scheerborden
  Wij werken samen met het Deense bedrijf Thyborøn Trawldoor.

Ga naar website

raindbownets-header-splash.jpg

Rainbownets

Op zoek naar een ervaren leverancier van netten, touwen, trossen en diverse scheepsbenodigdheden? Rainbownets levert producten van hoge kwaliteit en tegen scherpe prijzen. Door jarenlange ervaring kunnen wij u van passend materiaaladvies en producten op maat voorzien. Wij bieden diverse varianten en merken.

Ons assortiment is groot. Om u zo goed mogelijk te helpen, geven wij graag een advies op maat. Welke producten leveren wij?

 • Touwen en trossen
  Rainbownets verkoopt diverse merken en soorten touwen en trossen.
 • Netten en doeken
  Wij leveren netten en doeken van hoge kwaliteit, voor diverse branches.
 • Sport en recreatie
  Op zoek naar klimnetten, klimtouwen of netbruggen? Ons assortiment is groot!

Ga naar website

Jaap Vlaming naar België om netten te repareren

Afgelopen maandag moest Jaap Vlaming hals over kop vertrekken naar Oostende (België) om de netten van de O-13 morgenster van de gebroeders Hollebeke te repareren. De gebroeders hadden namelijk twee netten stukgetrokken in de stenen.

Jaap werd opgebeld door de moeder van de schipper. Ze vertelde dat de jongens twee netten stuk hadden getrokken in de stenen. “Er werd me gevraagd of ik voldoende materiaal had om de kapotte netten te repareren en hoe dat materiaal zo snel mogelijk in Oostende kon zijn. Ik ben toen mijn spullen gaan pakken, heb de bus geladen en reed om 5 uur 's middags naar Oostende. De volgende dag zijn we vroeg begonnen om de twee netten te maken”, aldus Jaap. De mannen werkten hard door en 's avonds om half 9 was de klus klaar. Woensdagochtend vertrok de O-13 weer naar zee en kon Jaap weer terug naar het eiland.

Vissen op schol en langoustines
De jongens namen in het voorjaar van 2012 contact op met Jaap Vlaming, om te kijken of er een manier zou zijn om in de zomer te kunnen gaan vissen op langoustines. De broers visten meestal met de boomkor, maar wilden graag een simpele goedkope oplossing om te kunnen vissen op schol en langoustines. In overleg met Jaap en Nordso Trawl werd ervoor gekozen om te vissen met twee netten en scheerborden. Dit is een passende en betaalbare oplossing en kost maar weinig brandstof. De jongens vissen met grote tevredenheid met de netten. Meestal landen ze de vis aan in Nederland en gaat het dan op transport naar Oostende.

Nieuws

27 februari 2012
Jaap Vlaming (TX 48) zet de Nederlandse agentschappen van de Deense bedrijven Thyborøn Skibssmedie (borden), Nordsø Trawl (netten) en Daconet (staandwant en visserijbenodigdheden) van wijlen zijn kameraad Arjaan Willeboordse voort.
25 april 2012
JV Visserijconsultant levert vier nieuwe netten voor de trouwe Nordsotrawl klant, WR67 Jaap Blokker. Na jaren succesvol en zeer tevreden gevist met vier kreeften netten van Nordsotrawl heeft de schipper van de WR67 weer gekozen voor Nordsotrawl (Flemming) netten.